dimecres, 29 d’abril del 2009

Documentals de Sant Jordi de la UPF

Uns 50 estudiants de Periodisme i de Comunicació Àudiovisual de la UPF han fet un taller de documentals de Sant Jordi per a TV3.

Han enfocat la Diada amb tendresa, crítica social, ambiental i econòmica. El que m'ha agradat molt és el de la companya de Periodisme Míriam Gifre que ha gravat el Sant Jordi des d'un bus turístic. Un altre original és on apareix la dona que toca les campanes de la Generalitat i un altre que es titula "L'espera", que ens mostra el dia de la Rosa i del Llibre a l'aeroport del Prat.

Tot em fa reflexionar sobre el gènere del Documental i el seu potencial artístic i també periodístic.

És el documental un gènere periodístic? Quina diferència té amb un reportatge? Per què a la carrera de Periodisme de la UPF no tenim cap assignatura on es toqui el documental?

Estan esperant a que el segon cicle es transformi en un grau? Tots els estudiants de 2n cicle (i no només uns 50) no tenen dret a tractar més enllà d'una activitat puntual de Sant Jordi un gènere tan important? O és que pretenen que tots i totes els interessats i interessades en el documental fem el màster de TV3?

4 comentaris:

J. B. ha dit...

per mi, un documental barreja informació i creació, periodisme i art; tot i que, és clar, també s'ha de dir que hi ha documentals i documentals, així com hi ha documentalistes i documentalistes, que uns deixen més petja de la seva autoria en l'obra final, i d'altres entreguen tot el seu ofici al servei del missatge o la denúncia...

mim ha dit...

Eulàlia!!! No sabia que eres tu la ben parlada!!! ara t'aregaré... i com ho puc fer això que em recomanes de fer?

anrhick ha dit...

tant de talent com hi ha i com estem de mal pagats!

Doctor Coll ha dit...

Visca l'Eulàlia i els lilàs